Wie is MovePlus?

MovePlus wil de toekomstvisie van elektrisch rijden werkelijkheid maken. Door de combinatie van materialen van hoge kwaliteit, veiligheid en een eerlijke prijs, willen we de wereld laten zien dat elektrisch rijden nu begint. En de reis begint bij ons.

Door het realiseren van goede prestaties in combinatie van goede prijzen voor onze elektrische producten, hebben wij de beste opties voor u als reiziger. Door het rijden zonder fossiele brandstoffen bespaart u veel geld, en draagt u bij aan het verbeteren van het milieu. Doordat elektrische voertuigen veel minder onderhoud nodig hebben dan voertuigen met een brandstofmotor, bespaart u veel tijd en geld als u kiest voor één van onze elektrisch voertuigen.

Fossiele brandstoffen zijn verleden tijd, elektrisch rijden is de toekomst.

Veelgestelde vragen

Scooter kopen?

Online een scooter kopen is tegenwoordig een stuk sneller en eenvoudiger dan een scooter kopen in een fysieke winkel. Dit komt omdat je gemakkelijk de scooter modellen met elkaar kunt vergelijken op het moment dat het jou het beste uitkomt.

De scooter kun je gewoon laten thuisbezorgen of afhalen op ons vestigingsadres.

Hoe zit het met het milieu?

De Vigorous en onze andere producten zijn milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Ze hebben geen CO2 uitstoot en produceren ook geen fijnstof. Doordat de voertuigen geluidloos rijden, is het rijden ook aangenaam. Ook op de langere termijn is de keuze voor één van onze producten verantwoord doordat de meeste onderdelen, inclusief de accu, recyclebaar zijn. Wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen of een windmolen kunt u de toch al lage belasting van het milieu tot nul reduceren!

Kunnen de producten thuis bezorgd worden?

Als u een product besteld in onze webshop heeft u de mogelijkheid om het product op te komen halen of om deze te laten bezorgen. Als u ervoor kiest kunt u deze uiteraard gratis komen ophalen bij onze showroom in Enter. Als er ervoor kiest om het product te laten bezorgen is dat uiteraard ook mogelijk. Wij leveren de scooter voor een verzendprijs die bepaalt wordt door de afstand tussen u en onze locatie.

Bezorgtijden producten

Voor de bezorging van het elektrische voertuig wordt een afspraak gemaakt. Het is mogelijk dat wij u een half uur voor de bezorgtijd bellen zodat u weet dat de bezorging er aan komt. Het is aan te raden dat u op de dag van de bezorging heel de dag aanwezig bent. Als het voor u niet uitkomt om heel de dag thuis te zijn, is het tevens ook mogelijk om het product op uw werkplek te laten bezorgen. Als u de bezorging op uw werkplek wilt laten plaatsvinden, moet u even contact met ons opnemen tijdens de bestelling.

Schade tijdens transport

Het kan zijn dat er tijdens het leveren iets mis gaat en er schade ontstaat aan het product. Mocht het zo zijn dat het product met schade aan u geleverd wordt dan kunt u het volgende doen. Tijdens de aflevering is het aan te raden om het gehele product na te lopen op schade. Het product gaat bij ons namelijk altijd perfect en zonder schade de deur uit. Het kan wel eens voorkomen dat er tijdens het transport eventuele schade aan het product wordt aangebracht. Als dit het geval is bij u moet u dit aangeven tijdens de aflevering het hierbij het desbetreffende formulier invullen. Op dit formulier vult u in welke schade er te zien is op het product. Dit formulier geeft u mee aan de chauffeur die dit formulier dan weer meeneemt. Hierna zullen wij contact met u opnemen om de schade te laten vergoeden of het te laten maken.
Indien u nog andere vragen heeft met betrekking tot de bezorging is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen via email of contact formulier.

Hoe werkt het met betaling?

Wil je een elektrisch voertuig kopen dan ben je bij ons aan het juiste en tevens goedkoopste adres! Bij ons kun je niet alleen mooie elektrische voertuigen kopen, maar ook de beste kwaliteit voor een goede prijs.

Betalen kan zowel in de winkel als online op verschillende manieren. De methodes die wij hebben gekozen zijn veelgebruikte methodes en bovendien zeer veilig in gebruik.

Online betalen

Betaalgemak en veiligheid vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor een beveiligde omgeving voor de online betalingen welke aan de hoogste eisen voldoen. Hier bieden wij onder andere iDEAL als betaalmethode. Betalen via een bankoverschrijving is ook mogelijk.

Product leasen

Een product leasen is een scooter kopen op afbetaling. Hiervoor hoef je het aankoopbedrag niet op de bankrekening te hebben staan. Het leasen kun je zowel online via onze webshop regelen als in de winkel zelf.

Gaat u een elektrische snor- of bromfiets kopen?

Volgende bericht heeft alleen betrekking tot de scooters.

Op deze pagina lees je de verschillen tussen de 25km p/u snorscooter en de 45km p/u bromscooter.

Veel mensen weten niet precies hoe het zit met de regels als het gaat om elektrische brommers en scooters. Daarom hebben wij een kort overzicht gemaakt zodat de verschillen tussen de snelheden van scooters en bromfietsen duidelijker wordt.

Alle modellen van MovePlus kunnen in beide varianten geleverd worden.

Snorfiets & snorscooter

Kenmerken 25km per uur (elek. snorfiets):

 • Snelheid: maximaal 25 km per uur
 • Kentekenplaat kleur: blauw
 • Helm: niet verplicht
 • Plaats op de weg: fietspad, indien mogelijk
 • Rijbewijs: AM rijbewijs (of rijbewijs B)
 • Minimale leeftijd: 16 jaar
 • Overige verplichtingen: WA verzekering verplicht

Elektrische bromfiets & bromscooter

Kenmerken 45km per uur (elek. Brommer):

 • Snelheid: maximaal 45 km per uur
 • Kentekenplaat kleur: geel
 • Helm: verplicht
 • Plaats op de weg: rijbaan binnen de bebouwde kom
 • Rijbewijs: AM rijbewijs (of rijbewijs B)
 • Minimale leeftijd: 16 jaar
 • Overige verplichtingen: WA verzekering verplicht

25 km per uur

Een elektrische snorfiets of snorscooter mag maximaal 25 kilometer per uur kunnen rijden en beschikt over een blauwe kentekenplaat. Een helm dragen is niet verplicht maar mag uiteraard wel wanneer je voor extra veiligheid kiest. Waar mogelijk rijdt je op het fietspad. Voor het besturen van een snorscooter of snorbrommer moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in bezit zijn van een Rijbewijs AM, ook wel bekend als scooterrijbewijs, of een autorijbewijs. Voor het voertuig dient minimaal een WA verzekering te worden afgesloten. De verzekering is vaak uit te breiden met een WA+ of All risk waarbij ook schade aan je eigen voertuig is meeverzekerd. De premie die je betaalt is afhankelijk van je leeftijd en eventueel eerder gemaakte schades.

45 km per uur

Een elektrische bromfiets of bromscooter mag maximaal 45 kilometer per uur kunnen rijden. De brommer of scooter herken je aan de gele kentekenplaat. Het dragen van een helm is verplicht. In tegenstelling tot de snorfiets rijd je met een brommer meestal binnen de bebouwde kom op de rijbaan tussen de auto’s tenzij dit anders is aangegeven. Voor het besturen van een bromscooter moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs AM (scooterrijbewijs) of een autorijbewijs (rijbewijs B). Ook voor de brommer moet je minimaal een WA verzekering afsluiten. De verzekering kun je uitbreiden met een WA+ of All risk dekking. De premie wordt mede bepaald door je leeftijd.

Meer gerelateerde informatie

Wil je eens een kijkje nemen in ons scooter aanbod?
Meer weten over de regels? Kijk dan op de site van de Rijksoverheid.